Cel mai important rol al toxinei botulinice este faptul ca poate estompa ridurile de expresie, avand un efect rapid de intinerire. Tratamentul este sigur si eficient.
Cel mai important rol al toxinei botulinice este faptul ca poate estompa ridurile de expresie, avand un efect rapid de intinerire. Tratamentul este sigur si eficient.
Toxina botulinica (botoxul) este o neurotoxina puternica, folosita de peste 30 de ani in medicina si in estetica medicala. Daca este injectata in cantitati potrivite, aceasta poate sa vindece probleme precum strabismul, blefarospasmul sau spasmele de la nivelul fetei si a gatului.
Poate cel mai important rol al toxinei botulinice insa, este faptul ca poate estompa ridurile de expresie, avand un efect rapid de intinerire.
Injectarea acestei substante paralizeaza temporar anumiti muschi, facandu-i incapabili sa se contracte. In zonele in care muschii sunt relaxati, pielea ramane intinsa si nu mai dezvolta riduri.
Injectiile cu botox sunt foarte eficiente in cazul urmatoarelor tipuri de riduri:
Tratamentul se face prin efectuarea unor mici injectii in muschii responsabili de miscarile de expresie. Injectiile sunt realizate cu un ace foarte fine, disconfortul fiind minim. Persoanele care au teama de ace insa, pot beneficia de anestezie locala aplicata sub forma de crema.
Pentru rezultate optime, este foarte important ca injectiile sa fie facute de catre personal medical cu experienta. In caz contrar, poate sa apara aspectul de fata incremenita, o imagine complet ne-naturala, care face pacientul sa fie total inexpresiv.
Dupa injectiile cu botox, rezultatele sunt vizibile imediat, insa devin mai evidente dupa cateva zile. Acestea dureaza intre 3 si 6 luni, dupa care este necesara repetarea intregului tratament.
Partea buna este ca dupa 4-5 sedinte, efectele tind sa dureze din ce in ce mai mult.
Exista efecte adverse ale injectarii cu toxina botulinica?
In mod normal, tratamentul este sigur si eficient. Pot aparea mici reactii adverse, insa acestea nu sunt periculoase si sunt foarte rare:
Oricare dintre aceste efecte advere trece in doar cateva zila, motiv pentru care nu sunt deloc ingrijoratoare
Contraindicatii: Injectiile cu toxina botulinica sunt potrivite pentru orice persoana, exceptandu-i pe cei ce sufera de afectiuni neuromusculare, pe cei care au instabilitate psihologica, au reactii alergice la toxina sau la albumina sau au infectii in zonele in care se doreste injectarea. De asemenea, femeile insarcinate, cele care alapteaza sau persoanele care sufera de disfagie (au dificultate in inghitire), trebuie sa evite un astfel de tratament.
Data fiind popularitatea tratamentelor, au luat nastere o multime de mituri despre ele, multe total neadevarate:
1. Botoxul este un tratament destinat exclusiv femeilor – Total fals. Atat femeile, cat si barbatii se pot bucura de efectele toxinei botulinice;
2. Efectul toxinei botulinice este permanent – Din pacate, nu este. Efectul este, totusi, de lunga durata si poate tine pana la 6 luni;
3. Odata ce trece efectul botoxului, ridurile devin mai proeminente – De asemenea, este fals. Ridurile devin din nou vizibile, insa vor fi la fel de proeminente precum erau inainte de tratament.
Daca te incanta ideea de a-ti trata ridurile cu botox, te asteptam la Doctor-Beauty cu o echipa de medici cu experienta si cu cele mai bune rezultate.